lauantai 4. huhtikuuta 2009

Jyp-Kärpät - nelostien taistelu

Jääkiekon kotimainen liiga huipentuu Jypin ja Kärppien väliseen ottelusarjaan, jossa on panoksena kultamitalin ohella nelostien kiekkosankaruus. Finaalien jälkipelejä nähdään luultavasti lähiviikkoina niin Hirvaskankaan, Pyhäjärven kuin Kempeleen liikenneasemien kahvipöydissä. Mitalitaistelu sijoittuu värikkääksi ja yhteisölliseksi kotimaan matkailukauden osaksi pääsiäisen molemmin puolin.

Joukkoliikenteen näkökulmasta Jypin ja Kärppien valikoituminen finaaliin hyödyttää selkeästi Matkahuollon verkostoa. Jyväskylän ja Oulun välisille linja-autojen yöpikavuoroille ehtii yleisön joukosta useimpien otteluiden jälkeen. Näin avautuu kilpailukykyinen vaihtoehto virallisille fanibusseille.

Kaukojunien tunnelmaa ottelusarja tuskin elävöittää yhtä laajasti kuin takavuosien finaalisarja Kärppien ja Tapparan välillä. Linja-auton nopeus Jyväskylän ja Oulun välillä korostuu junaan verrattuna erityisesti yöllä. Matkahuollolla on matka-aikaan perustuva etulyöntiasema kilpailtaessa sekä matkustajista että rahdista, joka liittyy ottelusarjaan.