sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Yle Radio Suomi - maakunnat

Maakuntaradiot merkitsevät Yle Radio Suomi -kanavalla palvelua, jota muut mediat eivät tarjoa. Valtakunnallisia uutislähetyksiä rikastuttaa usein aluetoimitusten työ. Maakunnista kannattaa tehdä alueellisia ja valtakunnallisia radiolähetyksiä, esimerkiksi Radio Suomen Päivää ja Ykkösaamuja, kun kerrottavaa tietoa ja välitettävää tunnelmaa on.

Päivittäisessä maakuntaradioiden lähetysvirrassa riittää karsittavaa. Aluelähetysten alkaessa klo 6.05 ei koko valtakunnassa tapahdu käytännössä mitään uutisoitavaa. Tilaisuushan taajuuksilla olisi vaikka käsitellä kaupunginvaltuuston ja -hallituksen tuoreinta asialistaa. Politiikka ei kuitenkaan kiinnosta riittävän suurta yleisöä, joten alueradioissa jutellaan small-talkia. Alueuutislähetyksiä pidän enimmäkseen kiinnostavina.

Valtakunnallista Yle Radio Suomen sisältöä pidän enimmäkseen laadukkaana - niin puhetta kuin musiikkia - arki-iltojen, öiden ja viikonloppujen ohjelmia. Minä koen aluelähetysten musiikin epämiellyttävänä ja mitäänsanomattomana verrattuna valtakunnallisissa lähetyksissä soivaan musiikkiin. Paikallista musiikkia Yle esittää maakuntaradioissa liian niukasti.

Ei kommentteja: